Monday, 28 February 2011

Luahan perasaan...

Assalamualaikum..

Salam ukhwah untuk anda semua..Berjumpa lagi kita pada entry yang kedua ini..Hari ni terasa amat penat buat aku..Banyak benda nak kena buat, nak kena fikir dan kena layan(layan movie la tu..hehehe)

Petang tadi sempat ponteng satu kelas semata2 untuk siapkan take home test..mujur gak take home test..takde la perlu pening2 fikir untuk study..tapi kena la study gak untuk jawab test tu tapi ok la sket kot sebab leh rujuk buku, note dan google kat internet..Alhamdulillah yang tu dah setel..

Then pergi la plak kelas separation..student yang kaum sejenis dengan aku hanya 4 orang je yang datang termasuk aku..kelas plak mmg boring bangat deh..untuk second half for this sem, kelas separation di "take over" oleh lecturer lain..memang biotech punya department suka jew wat style tukar2 lecturer skrg ni..mungkin motifnya taknak student boring dgn sorang lecturer jew tapi hasilnya mmg boring gak..bayangkan untuk second lecturer ni, dia leh abiskan satu set slide dalam masa 30 min..mana taknya..dah baca jew cepat2 mesti la leh abis cepat..kalau ada penjelasan pun, ada la dalam 15% jew kot..hohoho...memang terbaik lah...ape2 pun harap leh score la nanti final..Doakan aku eh...

Abis pasal study, masuk bab kete plak..petang tadi time gi cafe, baru perasan yang tayar depan bahagian kanan kete aku dah "botak" pada sedikit bahagian disebabkan rim yang bengkok before ni..before ni still ok lagi tapi tadi aku tgk, mmg dah kena tukar baru coz mmg dah botak banyak sangat sampai rasa cam ada besi yang kuar drpd tayar tu..mmg sayang gak sebab bahagian lain bunga still ok..hanya kerana small part tayar tu prob, so kena la tukar sebiji..bukan sebiji la..kena tukar dua biji coz yang sebelah lagi pun dah 'botak' sangat dah..DUIT oh DUIT...sedih gak la sebab simpan duit tu ingat nak wat beli tikat utk balik KB time 3 orang kawan aku kahwin pada 12 and 13 mac ni..nak wat camne..tgk la dulu camne..kalau ada rezeki, leh la balik gak..tapi kena saving la sket...huhuhu..semoga ujian dan dugaan ni menjadikan aku orang yang lebih bersyukur dengan nikmatNYA...Ameen..

Rasanya dah banyak aku tulis untuk entry yang kedua ni..kepada yang berada jauh 240km di kuantan sana, thanks a lot coz memahami dan sudi menghulurkan bantuan kepada aku..tapi rasanya biarlah aku tanggung dulu masalah ni k..nanti if perlukan bantuan, i'll inform u..sehingga berjumpa lagi pada entry yang akan datang..

"Wahai Tuhanku! Ilhamkanlah aku supaya tetap bersyukur akan nikmat-MU yang ENGKAU kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang ENGKAU redai dan masukkanlah aku (dengan limpah rahmat-MU) dalam kumpulan hamba-hamba MU yang soleh" -(Surah al-Naml:19)


Mohd Hafiz bin Rashid
E2.3
Mahallah Zubair al-Awwam
IIUM

Friday, 25 February 2011

Pawana Senja Kembali

Assalamualaikum..

Salam ukhwah untuk anda sekalian..Setelah lama menyepi, akhirnya Pawana Senja kembali dengan blog baru..hehehe...

Diri ini ingin memohon maaf kepada rakan-rakan semua coz dah lama tak update blog sebelum ini..Betul la seperti apa yang seorang kawan saya bagitau, hangat2 tahi ayam jew..hehehe..

Setelah lama tidak update blog sebelum ni, saya akhirnya tidak dapat login untuk mengemas kini blog tersebut..(tak ingat password and id..huhuhu)..

So, terpaksa la saya register untuk blog baru tapi trademark PAWANA SENJA masih dikekalkan..(penting tu..hehehe)..

Harapnya dengan terhasilnya blog ni, semangat utk meng'update' blog ni berterusan..Kepada kawan2 semua, mohon doanya ye...Rasanya setakat ni je dulu..Jumpa lagi pada entry yang akan datang...

Salam ukhwah,
 
Mohd Hafiz bin Rashid
E2.3,
Mahallah Zubair Al-Awwam,
IIUM.