Saturday, 26 March 2011

Selagi ada rindu...

Ntah nape la tetiba lak aku suka layan lagu ni..dia yang kenalkan lagu ni kat aku..dgr lagu ni time aku kol dia, rasa tangkap leleh lak..pastu terus aku cari and download lagu ni kat tenet..hehehe...semangat tul..kalau la study pun camni..pas kelas terus study kan bagus..hahaha..ape2 pun lagu ni mmg best bagi aku...

Selagi Ada Bulan Mentari
Selagi Ada Berkasihani
Selagi Ada Bulan Dan Bintang
Selagi Ada Berkasih Sayang
Selagi Ada Ombak Dan Laut
Selagi Hatiku Terpaut
Selagi Ada Turunnya Hujan
Selagi Ada Rahmat Tuhan
Selagi Ada Langit Dan Bumi
Selagi Cintaku Bersemi
co
Selagi Ada Waktu
Selagi Ada Rindu
Biar Beribu Batu
Ingin Aku Bertemu
Oh Kasih (Oh Kasih)
Damailah (Damailah)
Engkau Disana
Ku Berdoa (Ku Berdoa)
Pada Tuhan (Pada Tuhan)
Agar Kau Bahagia


Lagu: Pak Long
Lirik: Pak Long

My new nephew

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..Hari Khamis lepas, selesai je presentation terakhir untuk semester ni, aku dpt msg drpd akak aku bagitau aku dpt anak saudara baru..Alhamdulillah kali ni anak saudara lelaki..best sangat2..

First time dapat anak saudara lelaki...sebelum ni semuanya girl..hehehe..mmg genetic camtu nak wat camne..genetic ramai pompuan drpd lelaki..hehehe...

Tak sabar rasanya nak balik peluk cium my nephew ni..Rasa cam nak je minggu ni tapi takde ongkos lak coz minggu lepas dah balik..sabar je la..Insyaallah pas final exam leh la Paksu balik tgk anak saudara baru ni..hehehe...

Pasal nama lak, tak pasti lagi nak letak nama ape tapi akak aku cakap mesti ada huruf A dan H..Cam anak sulung dia la..Nur Aisyah Humayraa..kalau aku la, best letak Adam Haikal..tapi anak sepupu aku dah ada yg nama ni..Adam Hawa je lah..hahaha...

A dan H...antara impian aku dgn dia gak nak guna huruf ni kat nama depan anak2..tapi akak aku dah sambar dulu..nak wat cene..hohoho...sabor je la..tak kisah la nama camne..yang penting nama tu elok utk anak2..Semoga terus bahagia semua and semoga baby jadi anak yang soleh untuk keluarga..Salam 'alaik..







Mohd Hafiz bin Rashid
E2.3
Mahallah Zubair al-Awwam
IIUM

Thursday, 3 March 2011

Assalamualaikum...

Alhamdulillah setinggi2 rasa syukur aku panjatkan kepadaNYA kerana masih lagi diberi peluang untuk aku terus bernafas di persinggahan yang sementara ini..Semakin hari semakin hampir untuk semester ini berakhir..Ada diantara rakan-rakan aku yang akan menamatkan pengajian setelah berakhirnya semester ni..Betapa bahagianya mereka untuk menamatkan sisa2 pengajian bagi peringkat ijazah di UIAM ini..Dia yang berada di UIAM Kuantan juga begitu..Walaupun aku terpaksa 'extend' sem, aku tumpang gembira untuk kalian semua..Tahniah aku ucapkan dan ku pinta akan kalian mendoakan aku yang masih terkapai2 meneruskan perjuangan untuk memiliki segulung ijazah..Kepada dia, aku doakannya agar mendapat kerja yang diimpikan dan semoga segala impian kita tercapai secepat mungkin...Ameen..

Mohd Hafiz bin Rashid
E2.3
Mahallah Zubair al-Awwam
IIUM